Construction Update

JCHC’s current renovation project, estimated to cost about $8.1 million, will allow JCHC to offer all private patient rooms with larger handicapped accessible restrooms and private showers.

The project began in mid-2013, and is expected to be completed in late 2015.

“This is the next step JCHC must take in order to keep our facility modern and meeting the needs of our patients. We are excited to move forward with this project,” said Bill Welch, JCHC CEO when the project was announced in 2013.

The first step in the project was to renovate the physical therapy department, front lobby and business office. These projects, which were done to update the areas and make them more functional and accessible, have been completed.

The next step, currently in progress, is work on the new patient rooms. The new patient rooms will be located in both what is now known as South Wing (previously offices) and what is now known as Center Wing (where current hospital rooms are located.) Work is currently in progress on the South Wing rooms. When they are completed, patient care will be moved to the newly renovated rooms, and work will begin on Center Wing rooms. The project will involve all internal remodeling, except for an addition which was constructed to add a hallway between the two wings of patient rooms, and some courtyard renovation work that was done in the Solarium courtyard area. When completed, JCHC will have 17 patient rooms, which will meet the needs of our community based on current trends.

In order to make the patient room renovation possible and make maximum use of space in the existing facility, several other areas will also be moved. The total project will include moving Health Information Service, Pharmacy, Lab, Xray, meeting space and a number of offices.

JCHC thanks everyone in advance for their patience as we undergo construction again in order to be able to continue to meet the needs of our community.

CEO Chad Jurgens encourages anyone who needs help in finding their way to ask a staff member.

“We thank everyone for your patience with our renovation project and the changes it brings. We encourage everyone to ask someone if you have trouble finding something in our facility,” Jurgens said. “We also recognize that especially during certain phases of this project, parking could become very tight in our parking lots. We thank you for your patience.”